2-komppania

Me… Tiikerit

YKSL-1:n Tiikerit Ry on Suomalaisista Libanonissa palvelleista toisen jääkärikomppania miehistä koostuva joukko. Tämän joukon erityispiirteenä on ryhmän kokoonpano, jokainen meistä palveli samanaikaisesti Libanonissa YKSL1:ssä ja nimenomaisesti sen 2. jääkärikomppaniassa, komppaniamme tunnuksena on ollut alusta saakka tiikeri. Tiikerikomppanian miehet menivät ensimmäisenä Suomalaisena joukkona toiminta-alueelle 08.12.1982. Monet meistä ovat olleet silloisen kotiin palaamisen jälkeenkin maailmalla eri tehtävissä. Maailma on muuttunut ympärillämme ja me siinä mukana, mielestämme me kuitenkin olemme ymmärtäneet tuiki tavallisen yhteydenpidon uskomattoman merkityksen. Kaveria ei jätetä.

Tiikerit ovat pitäneet yhteyttä koko tämän ajan ja yhteydenpito jatkuu ja syvenee edelleen. Libanonissakin on käyty tilannetta päivittämässä ja alueen kehitystä seuraamassa.
Tiikereiden kokemuksista olemme koostaneet kirjan nimeltään LIBANON 1982 -83 YKSL 1, 2–COY. Kirja julkaistiin joitakin vuosia sitten Tiikereiden omaan käyttöön. Tätä teosta on ollut myöhemmin mahdollisuus poikkeuksellisesti myös ostaa, koska asiasta kiinnostuneita löytyi ulkomaita myöten. Kirja on myös luovutettu julkaisuvuotenaan mm. pääministerille, puolustusministerille, puolustusvoimienkomentajalle ja muutamille muille. Kirjan painosmäärä oli alun alkaenkin vain hieman yli 300 kpl joten kirjoja emme ikävä kyllä mainitun pienen erän jälkeen enää pysty myymään. Kirjaa / tilannetta voi tiedustella osoitteesta risto.vaisanen@nic.fi.

Tiikereiden yhteydenpitoa ja hyväntekeväisyys toimintaa varten keräämme varoja monin eri tavoin, jäseniltämme ja kannatusjäseniltämme jäsenmaksuja, järjestämme erilaisia tempauksia, arpajaisia, talkoita ja ym. Yhtenä varainkeräysmuotona ovat näiden verkkosivujen "tuntolevyt", joita lunastamalla halukkaat yritykset tai yhteisöt voivat tukea toimintaamme (kysy lisää tuntolevyistä, matti@revolution.fi).
Kiitämme lämpimästi kaikkia meitä tukevia tahoja, panoksenne mahdollistaa meidän yhteisen toiminnan pyörittämisen, yhteydenpidon, sekä jäsenten muistamisen ilon ja myös surun keskellä. Kiitos !

YKSL 1 Tiikerit ry:n hallitus

 

 


Powered by Edison